marți, 17 aprilie 2012

Thief Of Hearts Capitolul 3

                                                                 Thief Of Hearts

Capitolul 3


- Buna, o cafea va rog. Cea mai strong.

- Doriti si lapte ?

- Va rog.

In timp ce astepta prepararea cafelei, studia barul parca din temeli. Privirea ii se oprise pe barbatul de langa ea, era acelasi care il descrisese lui Gaius la telefon. Putea sa puna pariu ca plecase deja, dar avand in vedere circumstantele cu singuranta avea sa piarda pariul.
Cand il vasuse intrand pe usa ii s-a parut un barbat care dupa parerea ei, nu detinea nimic iesit din comun, insa acum ca are ocazia sa il vada de indeaproape, era ceva in el ce ii trezea interesul, asa ca zise :

- Nu e prea devreme sa bei ?
Barbatul s-a intors spre ea cu o privire agera de parca avea sa o omoare din priviri, apoi facu roata imprejur cu privirea, aceasta oprindu-se tot la ea.

- Devreme ? Cred ca glumesti. Sunt treaz de 3 zile si 2 nopti, chiar nu imi mai dau seama daca pentru mine sau pentru tine ii prea devreme.
Tonul pe care l-a folosit a lasat-o pe Elena fara glas, dandu-si seama ca barbatul nu era in toane deloc bune, a decis sa isi savureze cafeaua discutand la telefon cu o perosana mult mai agreabila decat cea de langa ea.

- Evident, bunele maniere le-ai lasat acasa inainte sa vi aici. Acum te rog frumos sa ma scuzi. Isi luase cafeaua de pe tejghea unde o lasase caserita, urmand drumul care o ducea la telefonul care ii cauza atata greata. Formand un numar care potrivit actiunilor ei, il stia pe din cap.
Joshua Melvin muncea la fel de mult ca si ea. Pentru ca urma sa plece a doua zi devreme, Elena isi zise ca el era la birou, ca sa-si puna lucrurile in oridine inainte de plecare. Avusese dreptate. Joshua raspunse la telefon la al doilea apel.

- Esti platit pentru ore suplimentare ? il tachina ea.

- Elena ? Buna. Ma bucur ca m-ai sunat.

- Ziua de munca s-a terminat demult. Ma temeam ca n-o sa te mai prind.

- Raspund din reflex. Unde esti ?

- Mystic Falls. tonul vociei ei era alarmant

- E totul bine ? Ai vriun necaz cu masina sau ceva ?

- Nu, totul e ok. Te-am sunat din doua motive. Primul, pentru ca mi-e dor de tine.

- Dar m-ai vazut aseara.

- Da, dar pentru scurta vreme si ziua de azi a fost lunga. Apoi, te-am sunat sa iti amintesc sa
iti pui costumul de baie in bagaje. Jacuzzi de la complex este pentru uzul locatarilor.
Dupa o scurta pauza, el spuse:

- Da, e bine ca m-ai sunat. Trebuia sa vorbesc cu tine.
Ceva din vocea lui o facuse sa nu se astepte la ceva bun. Elena astepta ca el sa continue.

- Te-as fi putut suna pe mobil azi, dar nu aveam curaj sa iti spun... De fapt... Imi pare atat de rau. Nici nu iti poti imagina cat de rau imi pare. Elena privea fix gaurile multiple facute in pereti care inconjurau peretii telefonului public. Privi atat de intens, fara sa clipeasca, incat gaurile incepura sa se suprapuna.

- Din pacate nu pot sa plec maine.
Elena isi tinu rasuflarea, apoi expira adanc, usurata. Schimbarea lui de plan era in favoarea ei si ii reducea din sentimentul de vinovatie. Inainte ca ea sa spuna ceva, Joshua continua :

- Stiu cat de mult ai asteptat aceasta calatorie. La fel ca si mine, se grabi el sa adauge.

- Lasa numai fi suparat, Joshua. Adevarul este ca te-am sunat sa-ti spun ca si eu am nevoie de inca cateva zile sa ajung. Asa ca nu ma deranjeaza o scurta amanare. Am putea sa ne intalnim, sa zicem marti si nu maine ?

- Nu intelegi, Elena . Numai putem pleca impreuna deloc. Gaurele se suprapusera din nou.

- Ah, inteleg. Ce pacat. Ei..

- Am avut probleme. Nevasta-mea a gasit biletul de avion si...

- Scuze, repeta te rog, ca n-am inteles.

- Am spus ca nevasta-mea a gasit...

- Esti insurat ?

- Aaa.. Da. Credeam ca stii.

- N-am stiut. Muschii fetei ii se incordara. Nu ti-a trecut deloc prin minte sa imi spui de doamna Melvin.

- Pentru ca sotia mea nu are nici o legatura cu tine, cu noi. De fapt, numai am o casatorie adevarata de multa vreme. O sa-ti explic cum stau lucrurile si o sa intelegi.

- Esti insurat. De data asta era o afirmatie, numai o intrebare.

- Elena, asculta-ma...

- Nu, nu. Nu te ascult, Joshua. Inchid telefonul, nenorocitule !
Elena mai tinu o vreme receptorul pana sa il atarne din nou in furca, acel receptor de care ii fusese scarba sa se atinga acum zece minute in urma. Se sprijini de telefon cu fruntea de metalul perforat, si continua sa tina strans receptorul in mana.
Insurat. Totul era prea frumos ca sa fi fost adevarat, iar el era intr-adevar frumos.
Joshua Melvin cel aratos, musculos, prietenos, inteligent, sarmant, plin de succes si de bani, era insurat . Daca sotia lui nu ii gasea biletul, Elena ar fi avut o relatie cu un barbat insurat. Se chinuia sa nu vomite si a avut nevoie de ceva timp ca sa-ti revina.
Marturisirea lui Joshua o socase. Apoi o cuprinse furia. Se simtea ranita, dar, mai mult decat orice, era suparata ca fusese atat de naiva si de credula. Cu atat mai mult nu avea sa ii permita ticalosului sa ii strice concediul. Se hotarase ca avea sa fie in Mystic Falls.
Dupa intunericul din hol, lumina fluorescenta din magazin parea anormal de puternica. Tanarul fara maniere plecase, batraneii se uitau prin niste reviste, iar cei doi mexicani mancau si discutau linistiti.
Elena simti privirile lor, cand trecu pe langa ei in drum spre frigider. Unul ii spuse ceva celuilalt si ambi izbucnira in ras. Era usor de imaginat de tip de comentariu facuse. Din fericire pentru ea, spaniola ei era mult prea slaba.
Elena deschise frigiderul si alesese o bere, nu ii statea in caracter sa isi inece amarul, dar ocazia merita. Ajunsa la bar, s-a asezat destul de confortabil punandu-si berea pe tejghea se gandea ca acest concediu avea sa fie mai lung decat se asteptase.
Dupa cateva berii, Elena se simtea destul de ametita, insa cu toate astea judecata inca ii era limpede. Hotarase ca va mai ramane incercand sa isi distraga atentia de la tot ce se intamplase, doar gandul ca ar putea fi intr-o camera de hotel, singura si prada ganduriilor o dezgusta. Simtea nevoia sa faca ceva ce numai facuse pana acum.

- Ma pot alatura si eu ? vocea de barbat din spatele ei o sperie.

- De ce as fi asa amabila ? vazand cu ochii ei perechea de ochii albastri, intalniti si adineaori, isi dresa glasul si pozitia abordata care cu siguranta nu ar fi favorizat nici o fata la statura si educatia ei.

- Poate daca ti-as spune ca mi-am luat bunele maniere cu mine ? a ras el, facandu-i semn caseritei.

- Atunci cred ca ar trebui sa incepem prin a ne prezenta... Elena Gilbert, cu un gest de strangere de mainii, Damon i-a facut cu ochiul apoi a spus :

- Damon Salvatore.

- Salvatore ? Esti cumva ruda cu Stefan Salvatore ? ochii Elenei s-au marit de marimea unei cepe, iar urechiile parca erau mai ciulite decat de obicei.

- Ihh. Si tu ? degustat de intrebarea ei, a dat paharul de wisky peste cap. Si-a luat privirea din paharul gol indreptandu-o spre ea. Ce zici daca ne-am petrece o seara placuta ?

- Preferi sa iti raspund la ambele intrebari sau doar la ultima ? amuzata de reactia lui a ales
sa lase informatiile pe mai tarziu. Era in concediu, de ce naiba sa nu profite ? Cand se va termina vacanta, o sa aibe destule batai de cap.

- As prefera sa o punem in aplicare ! era pentru a doua oara cand ii facea cu ochiul, facand ca interesul Elenei sa se amplifice. Acuma ca avusese sansa sa vorbeasca cu el, il gasea mai atragator decat ulimele doua dati.
Dupa inca cateva randuri, Elena simtea ca ii tremurau picioarele. Era o senzatie necunoscuta pana acum, dar nu ii displacea. Era chiar ridicol sa iti displaca fiind si in compania de care beneficea ea. Nu avea de ce sa se planga, asa ca dispozitia buna avea sa tina poate pana dimineata.

4 comentarii:

  1. Love!Love!Love!Love!Love!Love!Love!Love!Love!
    Multa bafta in continuare!

    Love you:*:*:*

    Miss Salvatore

    RăspundețiȘtergere
  2. daca Damon Salvatore e impicat in poveste nu mai obiectez nimic stau cuminte si astept continuarea

    RăspundețiȘtergere
  3. FFF tare!! da dc nu mai scrii?:(

    RăspundețiȘtergere
  4. Hei fetelor. Ma bucur ca va place pentru ca in curand vor urma o avalansa de capitole din acest fic. Sper din suflet sa va placa. Va pup dulce dulce

    RăspundețiȘtergere