luni, 16 aprilie 2012

Thief Of Hearts Capitolul 2


                                                            Thief Of Hearts

Capitolul 2


Elena tinea receptorul telefonului public intre varfuriile degetelor, scarbita de jegul care-l acoperea.

- Ei, Gaius. Am ajuns. Imi dai reportajul ala sau nu ?

Gaius nu se lasa prea usor.

- Si planurile tale de vacanta ?

- Sunt in vacanta !

- Mda.

- Sunt in vacanta ! Nu renunt la saptamana de concediu. Doar ca o mai aman putin.

- Si ce zice noul tau iubit ?

- Ti-am mai spus de o mie de ori ca nu exista nici un nou iubit.

El rase ragusit, un ras de fumator inrait, stia prea bine ca ea minte si ca stie ca el el n-o crede.

- Ai caietul deschis ?

- Aaa, da.

Daca receptoul acela era plin de microbi, probabil ca acum migrasera pe ea. Resemnata, si-l puse pe umar si il tinu cu obrazul, pentru a scoate din geanta un carnetel si un pix, pe care le aseza pe mica tejghea metalica de sub telefonul atarnat pe perete.

- Spune !

- Numele tanarului este Mak Yarbor, incepu Gaius.

-

- Este in ultimul an de liceu, ca si fica lui Salvatore. Nu va absolvi cu laude, dar se pare ca e un student de nota 8. Nu a avut nici un fel de probleme pana acum. A iesit din biroul dirrectoarei, apoi a plecat din parcarea liceului cu Toyota lui impreuna cu Sara Salvatore, pasager in fata.

- Copilul lui Stefan Salvatore ?

- Singurul lui copil .

- Se ocupa si FBI de caz ?

- FBI, politie, toti ce poarta uniforma si insigne se ocupa de cazul asta.
Elena avu nevoie de cateva clipe ca sa proceseze amplitudinea acestei stiri. Micul hol in care era amplasat telefonul ducea la toaletele publice. Pe hol Elena il observa pe barbatul aratos care tocmai intra in magazin. Era inalt, suplu si avea un aer destul de incarcat. Acesta o salutase pe casiera, al carei par incretit de un permanent prost era vopsit intr-o noanta oribila de ocru. In apropierea lui Elena se afla un cuplu de batranei in cautare de suvenire, care nu se grabeau sa se intoarca la rulota lor. Elena presupunea ca rulota stationata apartinea acestora. Doamna citea ingredientele continutului unui borcan aflat pe raft. Elena o auzi exprimandu-si uimirea :

- Ardei iuti in aspic. Dumnezeule !
Cei doi se apropiara de Elena, indreptandu-se fiecare catre toaleta corespunzatoare.

- Sa nu stai mult, Julia, spuse batranul. Avea picioarele albe, subtiri, fara par si arata caraghios in pantaloni scurti kaki si in incaltariile cu talpile groase.

- Tu vezi-ti de treaba ta, replica batranica si cand trecu pe langa Elena ii facu acesteia cu ochiul in sens ca " noi suntem mai destepte decat barbatii acestia ". Intr-o alta situatie Elena i-ar fi considerat pe batranei simpatici, dar acum citea cu atentie tot ce notase, aproape cuvant cu cuvant, din ceea ce ii spusese Gaius.

- Ai spus " pasager in fata " . Ciudat cand vine vorba de rapire, Gaius.

- Poti sa pastrezi un secret ? Gaius cobori vocea mult. Sunt terminat daca se afla ceva inainte de urmatorul nostru buletin de stiri. Suntem inaintea tuturor celorlalte canale de televiziune si ziare din stat.

- Cui as putea sa spun, Gaius ? Langa mine am un tanar care-si cumpara wisky, doi batrani din alt stat, presupun dupa accent, si doi mexicani care nu vorbesc engleza. Cei doi mexicani intrasera intre timp in magazin si vorbeau spaniola, in timp ce-si incalzeau niste burrito intr-un cuptor de microunde. Gaius spuse :

- Lara...

- Lara ? Ea a primit reportajul ?

- Tu esti in concediu, ai uitat ?

- Intr-un concediu pe care m-ai fortat sa il iau ! spuse Elena rastit
Lara Davison, o reporterita al dracului de buna, era rivala ei. Pe Elena o deranja faptul ca Gaius ii daduse Larei un reportaj care defapt trebuia sa fie al ei. Cel putin asa vedea ea lucrurile.

- Vrei sa ma asculti sau nu ? o intreaba Gaius artagos.

- Spune .

- Lara i-a luat un interviu celui mai bune prietene a Sarei Salvatore in dupa-amiaza asta. Acum tine-te bine: fata este gravida cu copilul lui Mak Yarbor, in opt luni. Au tinut secret sarcina.

- Glumesti ! Si familia Salvatore nu a aflat ?

- Din spusele prietenei Sarei, nimeni nu a aflat. Pana aseara. Cei doi le-a dat vestea tatalui si unchiului ei, iar Stefan Salvatore a innebunit de furie.

Mintea lui Elena o luase inainte, completand necunoscutele.

- Asadar,nu este o rapire . Este o poveste moderna gen Romeo si Julieta ?

- N-am spus asta.

- Dar...?

- Dar asta este si parerea mea. O parere a prietenei si confidentei Sarei Salvatore. Ea pretinde ca Mak este innebunit dupa Sara si ca nu i-ar face nici un rau. Spunea ca Stefan Salvatore lupta de un an impotriva acestei relatii: nimeni nu este suficient de bun pentru fiica lui , sunt prea tineri sa stie ce vor, trebuie sa termine liceul si etcetera. Cred ca intelegi cum stau lucrurile.

- Da

Elena intelegea foarte bine, mai ales ca nu Elena Gilbert se afla in mijlocul situatiei ci Lara Davison. Drace !
Tocmai acum si-a gasit momentul sa plece in concediu ?

- Ma intorc deseara, Gaius !

- Nu !

- Incep sa cred ca m-ai trimis in calatoria asta pentru a ma impiedica sa ma intorc.

- Nu e adevarat. Asculta-ma, Elena. Reportajul este deja repartizat. Bily se ocupa de partea juridica, iar

Lara de prieteni, profesori si familie. Mike aproape ca s-a mutat in casa familiei Salvatore, asadar va fi prezent, in caz ca apare vriun mesaj cu cerere de rascumparare, lucru de care ma indoiesc. Mai mult, probabil ca acesti tineri isi vor face aparitia inainte a a ajunge tu in Georgia.

- Atunci ce dracului caut eu aici ?

- Asculta, suiera Gaius. I-ati concediul ala, Elena. Bucura-te de o saptamana numai pentru tine, fara telefoane, blituti, interviuri si una alta.

- Ii meseria care mi-am ales-o, Gaius.

- Si crede-ma, spune multe despre tine, avand in vedere ca esti si cea mai buna. Pleaca in concediu si cand vei reveni, intoarcerea ta va fi triumfala, te asigur.
Elena vazu ca numai avea nici o sansa la acel reportaj, cu o urma de tristete in glas si privire, se resemna sa ii cedeze reportajul Larei Davison.

- Iti voi aminti de aceasta conversatie, Gaius.

- Sunt sigur. Acum ai grija de tine si de noul tau iubitel. spuse Gaius inainte de a inchide telefonul, razandu-i in nas.

- La naiba... vruse sa contiune conversatia, dar tonul telefonul anunta terminarea conversatiei. Lucru care o infurie si mai tare pe Elena. Puse receptorul telefonului jos. S-a dus la casiera pentru ceva cu cofeina, apoi avea sa mai dea un telefon.
Am auzit asta la radio.

4 comentarii:

  1. Suuuuuuperb!!!!!
    Multa bafta in continuare!

    Love you:*:*:*

    Miss Salvatore

    RăspundețiȘtergere
  2. confruntarea de s b oricum sunt curioasa

    RăspundețiȘtergere
  3. Ii evident odata ce am schimbat doar numele personajelor si destinatia, nu ? Dar de la jumatatea capitolului 3 nu va mai avea de-aface cu nimic din ce ii in Confruntarea si dupa cum ai zis " o sti cap, coada " pun pariu ca ti-ai dat seama ca sunt anumite amanunte care chiar nu au nici o legatura. Oricum, te mai astept :*:*
    Maria, se pare ca esti cea mai fidela, nu numai pe blogul meu, ci si pe altele care le urmarim amandoua. Ma bucur mult ca mai sunt oameni de genul tau. Pupici dulci dulci si Love u2 :*:*:*

    RăspundețiȘtergere