luni, 2 aprilie 2012

Love With A Stranger Capitolul 6



Capitolul 6

Elena PVD

Plecarea lui m-a nedumerit, nu m-am asteptat la asta. Ganduri peste ganduri, amintiri peste amintiri...
Ma gandeam la povestea vietii lui, analizand fiecare detaliu povestit. Erau cateva piste care nu coincidea cu ceea ce mi-a spus el, asa ca am inceput sa caut raspunsuri pe propiul meu cont.
La bibliteca din Mystic Falls aveam sa gasesc cele mai vechi informatii din istorie, dar pe mine ma interesa doar una, ceea din 1864, povestea lui... Cautand pe rafturi un indiciu ceva care sa ma duca in Mystic Falls pe vremea aia, am gasit o carte, povestea familiei Michaelson.
M-am uitat in jurul meu si am gasit o masa singuratica cu un computer umpic mai vechi, dar functionabil. Era tot ce aveam nevoie.
Mi-am petrecut ultimele zece ore citind si cautand imformatii suplimentare, ceva care sa imi arate caa aveam dreptate suspectandu-l pe Damon.
Intradevar chiar era.
Era incredibil, Rebeka il rugase pe Klaus sa il omoare pe Damon, doar asa asigurandu-se ca va trai o eternitate doar pentru ea sau cu ea, dar nu se termina aici, in carte mai zicea ca Klaus este jumatate vampri si jumatate varcolac, iar pentru a-si declansa ambele parti avea nevoie de sangele dublurii familiei Petrova.
................................................................................................................................................

Damon PVD
M-am blestemat pe mine insumi cand soarele ma trezise. Am uitat sa trag draperiile, iar soarele se plimba pe corpul meu gingas, luminandu-mi fiecare particica a corpului. Era chiar interesant lumina care o dadea, felul in care se vedea, parea mult mai frumos.
M-am ridicat din pat, pentru a intra la dus, uitandu-ma la ceas era deja ora 10, nu mi-a venit sa cred, am dormit mai mult decat as fi vrut si nu imi mai amintesc ultima oara cand mi-am permis sa dorm pana la ora asta. Sau poate ca imi amintesc, dar mintea mea refuza sa se gandeasca, sa isi aminteasca, erau clipe petrecute alaturi de Rose. Era atat de minunat simplul fapt sa te trezesti alaturi de ea, vazandu-i chipul care si in somn zambea.
Mi-am indepartat acele ganduri, deoarece dureau si am intrat la dus fredonand o melodie. Imediat dupa ce am iesit de la dus, m-am uitat in sifonier pentru a-mi alege hainele ce le voi purta astazi. Am ales un tricou albastru intre deschis, o pereche de blugi negri si un sacou de culoarea blugilor, mai ramanea sa imi finalizez parul si eram gata de plecare. Urma sa ma duc pe la Elena, sa imi cer scuze pentru felul in care am plecat aseara.
Pregatit de plecare, la usa principala era un plic adresat mie. Am deschis plicul mirandu-ma si intrebandu-ma cine stie de venirea mea in Mystic Falls.
" Draga, Damon
Stiu ca ma iubesti si ca faci absolut totul pentru a fi din nou impreuna, dar Damon, tu sti cel mai bine cat de mult urasc sa ranesti oameni, iar Elenei ii faci rau. Incepe sa se indragosteasca de tine. Nu vreau sa mai continui jocul lui Klaus, eu sunt bine, nu imi face nici un rau, chiar daca iti este greu sa crezi mereu vorbeste cu drag de tine. Te iubeste, Damon. Niciodata nu a incetat sa o faca si in locul tau as cauta raspunsuri pentru ceea ce s-a intamplat cu tine si Rebeka. Klaus nu te vrea alaturi de mine, te vrea alaturi de Elena. Ca prieten al tau incearca sa isi indrepte greseala din trecut, obligandu-te sa o faci pe Elena sa se indragosteasca de tine, iar pe parcurs sa o faci si tu, uitandu-ma. Stiu ca ii mult mai bine asa si de aceea iti scriu scrisoarea asta. Au fost timpuri cand am fost cei mai fericiti,dar niciodata nu ti-am zis adevarul despre viata mea.
Eu apartin unui alt barbat inca dinainte sa te cunosc. Numele lui ii Stefan Salvatore, cred ca de asta te si cauta, probabil sa iti zica adevarul. M-am indragostit de el la inceputul vietii mele de vampir si la scurt timp ne-am casatorit. Stiu ca iti datorez explicati detaliate, dar vreau doar sa sti ca te-am iubit mai mult ca orice pe lume si tot ce s-a intamplat intre noi, pentru mine a fost real.
Asta este ultima oara cand mai sti de mine, asculta-l pe Klaus pentru ca iti vrea binele. Stie ca Elena este dublura familiei Petrova, ar fi putut sa o costranga , sa o ia de partea lui, insa a vazut-o perfecta pentru tine, nu ma intreba de ce, dar cred ca are dreptate.
Uita-ma ...Rose"
Numai aveam cuvinte, priveam in gol, amintindu-mi fiecare cuvant scris de Rose pe bucata aia de hartie. Doar atat meritam ? Dupa atatia ani petrecuti cu ea, dupa atatea clipe fericite, doar o scrisoare explicandu-mi pe scurt viata ei ? Simteam ca lumea mea s-a daramat, ca numai aveam motiv pentru care as vrea sa mai traiesc. Ea era unica mea speranta, motivul pentru care traiam, iar acum... ea numai este...

Klaus PVD
-Ma bucur ca ai ales sa ii zici adevarul, Rose. Ii cel mai bine pentru tine, pentru el la fel si pentru Stefan. A suferit sa afle ca l-ai parasit pentru fratele lui. S-a inchis in el, cu singurul scop de a face banii. Nu a mai iesit din casa decat la vanatoare, lucru si casa. Cred ca si lui ii datorezi o explicatie.
- I-am scris si lui o scrisoare de ramas bun, prin care ii explic motivele mele, cerandu-mi iertare. a raspuns ea, avand privirea tintuita in podea.
- Rose, mi-am pus o mana pe umarul ei, stiu ca iti este greu si ca il iubesti, dar crede-ma te-ar fi detestat daca clipele voastre frumoase ar fi fost rapite de tradarea ta. i-am zis eu uitandu-ma la ea cum se ineca in propiile lacrimii.
- Nu pot...
- Ce vrei sa spui, Rose ?
- Nu imi imaginez o viata fara el, nu pot trai fara zambetul si glumele lui. Este prea greu, o cruce mult prea grea de dus. ultimele cuvinte se auzeau in ecou, deoarece le-a rostit in timp ce pleca. Folosindu-si viteza, a disparut inainte de a putea face eu ceva.

Rose PVD
 Daca nu ieseam de acolo eram in stare sa il omor pe Klaus, desi sunt constienta ca a procedat corect, ca eu am procedat corect fata de Damon, o parte din mine refuza sa se acomodeze situatiei. Eram pe o autobanda destul de ingusta si sinistra. Copacii iti dadea senzatia de nostalgie si in acelasi rand de monotnie, ciudata combinatia, stiu, dar ii ceea ce ma face sa simt. Ii ca si cum o parte din mine s-a impacat cu gandul ca asta avea sa se intample, ca totul avea sa redevina la normal si culmea, imi era atat de cunoscut sentimentul...La fel cum cealalta parte refuza si se incapataneaza sa fac ceva pana nu ii prea tarziu.
................................................................................................................................................
Elena PVD
In sfarsit acasa, era greu de crezut si pentru mine ce bine era cand intrai in casa ta cu gandul la un dus fierbinte si un film bun ca apoi sa te intinzi incercand sa te relaxezi, eliberandu-ti ganduriile rele.
Stateam intinsa pe pat incercand sa ma relaxez, dar chipul acelui demon era acolo, parca pentru a ma chinui.
Incredibil cum un om poate juca atat de bine teatru, aflandu-se intr-o asemenea situatie. Printr-o cunostinta care am rugat-o sa imi faca favorul de a se interesa de viata lui Damon Salvatore, am aflat ca acesta casatorit. Gandul ma macina si simteam cum fierbeam de ciuda.
- Cum am putut fi atat de poasta sa cred in el ? mi-am pus mainile in cap, masandu-mi tamplele, crezand ca asa va disparea durerea de cap, ganduriile si nervozitatea care imi incerca fiecare particica a corpului.
Mi-am aprins televizorul ca sa ma mai distrag de la toate astea, cand am auzit un zgomot, destul de enervant pentru cineva in starea in care eram eu.
- Cine avea nevoie de musafiri la ora asta ? am rostit cuvintele tare pentru ca oricine ar fi sa plece, sa inteleaga ca nu sunt in forma pentru a vedea sau a purta o discutie cu cineva neinvitat.
Cand am deschis usa, ochi mi s-au dilatat, nevenidu-le sa creada cine era in tocul usii
- Damon ? indepartandu-ma de usa, pentru a-i face loc sa intre, i-am zis
- Culmea tupeului...
- Pardon ? Deranjez, esti cu cineva ? a raspuns pe un ton degajat. Imi venea pur si simplu sa il palmuiesc si sa il scot afara, dar in schimb l-am poftit in sufragerie, dandu-i un vot de incredere. Intreaga lui fata parca striga la mine sa il ajut, sa il ascult, asa ca mi-am urmat simturiile, fiind mereu sigura pe ele.
- Nu, Damon. Nu sunt cu nimeni, dar sa fiu sincera... preferam sa fiu singura.
- Revin maine atunci, noapte buna. ridicandu-se de pe sofa am ramas fara voce, lasandu-l sa se indeparteze, cand in ultimul moment parca in sfarsit corpul asculta voceea ratiunii. M-am ridicat si m-am repezit spre el, oprindu-l amabil si explicandu-i ca am avut o zi dificila.
- Ce s-a intamplat, Damon ? vocea mea parea plapanda
- Pai, nu stiu cu ce sa incep...
- Ai putea incepe cu inceputul, daca nu te deranjeaza.
- Da, sigur, a zambit umpic, lasand in urma un oftat.
- Pai, mai ti minte povestea vietii mele ?  ma intrebat el, ca apoi sa isi indrepte privirea in pamant. Oare avea de gand sa imi spuna adevarul ?
- Da, Damon. Cuvant cu cuvant.
- Pai, am omis o parte din ea. In momentul acela, partea cea mai importanta, partea care ma hranea sufleteste, care imi oferea bucuriile vietii, care imi inviora fiecare dimineata si imi umezea ochii de fericire. s-a oprit pentru a rasufla si privindu-ma in ochii a continuat.
- La ce parte te referi ? am incercat din rasputeri sa raman cu mintea limpede, sa nu exagerez. Nu aveam nici un drept, intre noi nu a fost decat un sarut.
- La sotia mea...
- Esti insurat ? trebuia sa ma prefac ca sunt socata, nu puteam sa ii zic. " Heii, stii... opreste-te ca iti stiu toata povestea, am tocit-o timp de o zi in biblioteca orasului ".
- Asa credeam, uite.. inainte de toate, vreau sa imi cer scuze. Stiu ca te simti inselata de mine si ai tot dreptul sa te simti ofensata si sa imi intorci spatele daca asta simti. Totusi, as vrea sa imi asculti povestea pana la capat, apoi poti lua ce decizie vrei tu.
- De ce acuma ? De ce nu in seara cand te-ai decis sa imi zici " adevarul " ? am gesticulat ghilimelele in momentul cand am rostit adevarul.
- Daca ma vei asculta , poate ma vei intelege. Vreau doar sa analizezi situatia din perspectiva unui om indragostit, disperat ca sa isi salveze sotia si unica sansa care il mentinea in viata.
Cuvintele lui pareau sincere, simteam o urma de tristeze pentru el. Nu ma interesa de sotia lui, ce s-a intamplat cu ea, vroiam doar sa ii alin durerea din ochii. Sa ii spun ca totul va fi bine, dar ratiunea batea la usa, mereu neinvitata, mereu neasteptata si foarte inoportuna.
- Te ascult. a fost ce am putut rosti

2 comentarii:

  1. ce frumos...:x...superb , exceptional
    Ma bucur de intorsatura care a luat-o povestea si personajele.
    Pup,
    Xoxo
    ~Bebexutza

    RăspundețiȘtergere
  2. Ahh...Cat urasc sa-l stiu pe Damon trist!
    Capitolul e minunat!Am fugit fuguta la next-ul

    Love you:*:*:*

    Miss Salvatore

    RăspundețiȘtergere