marți, 21 februarie 2012



Love With A Stranger

Capitolul 1



Acesta este Damon Salvatore. In acest dosar ai informatii despre toata viata lui, scrie si cand merge la toaleta. Nu trebuie sa fie asa greu sa il gasesti cu aceste informati, nu domnisoara Gilbert ?
Greu nu ar trebui sa fie, avand in vedere ca sunt o profesionista. As avea totusi o intrebare, daca se poate, domnule Salvatore. Este limpede ca sunteti rude de gradu unu, avand amandoi acelasi nume. Presupun ca este fratele dumneavoastra, dupa trasaturile fetei si varsta acestuia. De ce doriti sa il gasiti daca este de negasit? ii mai mult ca evident ca nu vrea sa fie gasit, cu atat mai putin de dumneavoastra.
Domnisoara Gilbert, cum ati spus si dumneavoastra, sunteti o profesionista. Tocmai de aceasta v-am angajat, faceti-va treaba si rezumati-va la al gasi. De problemele familiei mele ma voi ocupa eu.
- Desigur, domnule Salvatore, imi cer scuze pentru indiscretia mea.
.....................................................................................................................................
In urma cu 6 luni am fost angajata de un tip pe nume Stefan Salvatore. Servicile care le prestez sunt de detectiv particular. Misiunea mea a fost sa te gasesc pe tine, daca intradevar tu esti Damon Salvatore.
- Cum te numesti, frumoaso ?
- Hai sa iti explic etica mea de detectiv particular, domnule Salvatore. Unu : identitatea mea este confidentiala. Doi : imi fac treaba, iar totul ramane intr-o arhiva. Trei : Nu asa se poarta un gentelman cu o domnisoara.
- Ai putea te rog sa imi dai drumul ? incheieturile mainiilor ma deranjau, fiind prinse la spate cu o funie care avea un miros placut, de floare salbatica. Ar fi trebuit sa imi amintesc despre cee floare este vorba, dar pur si simplu nu pot. Durerea provocata de la incheieturiile mainiilor si a picioarelor era prea deranjanta pentru a putea gandi prea limpede si cu atat mai putin pentru a-mi bate capu cum se numeste floarea care imi aduce aminte de mirosul acesta. Ridicol, dar adevarat, imi ocupam mintea cu ganduri minore in loc sa ma gandesc cum as putea scapa de maniacul acesta.
- Daca insisti... dar, hmm... totusi as putea sa ma bucur mai intai de frumusetea ta. Ups, situatia luase o intorsatura de 90 de grade, se pare ca acum in loc de vanator devin vanata. Panica puse stapanire pe mine in momentul cand el incepea sa se apropie de mine mai mult decat era necesar.
Chipul lui era acolo, la un centimetru de al meu, studiindu-mi fiecare particica a fetei. Ciudat, sentimentul de frica a disparut inlocuindu-l cu o curiozitate nemarginita de a-l cunoaste, de a sti ce se ascunde in acei ochii de un albastru pal si reci ca fundul unei mari furioase.
- Ce ai de gand sa faci ? l-a intrebat ea, incercand sa para nonsalata
- Propui ceva, domnisoara....hmm, cum ziceai ca te cheama ? Cred ca am probleme cu memoria...
- Defapt, nu am spus cum ma cheama, domnule Salvatore ! vocea mea a tradat prea mult ironia cuvintelor mele, deoarece fata barbatului se ridica incet cu un aer de superioritate.
- Atunci ai face bine sa incepi prin a te prezenta, deoarece nu imi place sa fiu in dezavantaj fata de nimeni. tonul pe care a spus era usor iritant
- Jessica Fox, este numele meu ! Jessica, a fost primul nume pe care l-am gasit, in disperarea de a nu imi afla identitatea, desi nu era atat de greava situatia, lucram pentru diversi oameni, nu stiam mare lucru despre ei. Bineinteles ca inainte ma asiguram ca totul este in regula, dar nu se stie niciodata ce se asterne in spatele aparentelor, iar putina precautie nu strica nimanui, parerea mea...
- Jessica...imi place. Desi nu am timp pentru nimicurile astea. Sa trecem la subiect ! agilitatea cu care a ajuns la mine a fost uimitoare, aproape ca nici nu l-am vazut. Desfacandu-mi incheieturiile mainiilor si a picioarelor, borborosea intr-una cuvinte pe care nici nu le ascultam, eram cu adevarat fermecata de ceea ce vazusem. Nu-mi puteam explica ceea ce vazusem, era ceva supranatural, dar asa ceva nu exista, nu ?
- Acum poti pleca.  a fost tot ce mi-a spus, apoi pur si simplu disparuse. Cum e posibil asa ceva ?
- Intoarcete, nu am inteles nimic din ce mi-ai spus. am strigat tare in speranta ca ma va auzi, dar a fost inutil. El nu s-a mai intors.
Trebuie sa il gasesc din nou, daca am reusit o data o voi face si a doua oara. Totusi, imi va fi mult mai usor acuma cand stie ca sunt pe urmele lui. Curiozitatea provocata de impactul ochiilor lui a fost mult prea mare chiar si pentru mine, sper doar sa nu ma bag in prea mari probleme daca voi incerca sa il gasesc din nou. Dar cum ramane cu agilitatea lui ? Viteza de a se misca, ii paranormala, sub puteriile unui simplu om.
Sau poate ca nu era un simplu om ? Elena cred ca te uiti la prea multe filme cu vampiri, dar totul coincidea cu ceea ce putea face un vampir, in filme...
Gandurile m-au purtat departe, nici nu imi pot aminti cum am ajuns la hotelul unde eram cazata, dar nici nu mai vroiam sa imi bat capul, cel putin nu pentru aceasta seara. Tot ce aveam nevoie era un dus fierbinte si un somn de zile mari, pentru a recompensa noptiile nedormite din ultimele luni, apoi o voi lua de la zero.

3 comentarii:

  1. Imi place atat de mult...
    Un inceput promitator
    ...:*:*:*
    Dau fuguta la next-ul
    xoxo
    ~Bebexutza

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca iti place, desi nu sunt asa de multumita de el, o sa dau tot ce ii mai bun pentru a-l face mai bunicel :D

    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place!
    Dau si eu fuguta la next-ul

    Love you:*

    Miss Salvatore

    RăspundețiȘtergere